Sidor

tisdag 29 oktober 2013

Snart är det november


Ett par bilder från trädgården. Jag får bara dåligt samvete. Borde säkert plocka, men var är orken?

lördag 26 oktober 2013

Mysko svamp i vår trägård

Vad kan det här vara för svamp? Nu får mykologen i dig ge förslag.

torsdag 24 oktober 2013

Man kan inte lyckas med allt

 Tvättade gröna kläder, men upptäckte inte att en älskad, stickad tröja kom med...
Ska nog ägna mig åt havtorn i stället. Rea på apoteket Kronan! ACO Nordic AB har tillverkat

fredag 18 oktober 2013

Godaste havtornskakan

Det här behöver man:
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl havtornsjuice
175-200 grader ugnstemp
Vispa ägg o socker. Rör ner mjöl, o bakpulver. Avsvalnat smält smör och havtorn tillsätts. Grädda c 35 min.
När kakan svalnat dekorerar du med florsocker utblandat med havtornsjuice. Lägg gärna på några bär också.

lördag 12 oktober 2013

torsdag 10 oktober 2013

Nyhet på havtornsfronten

Säljer nu också havtornskoncentrat. Man kan ju tina upp så mycket man behöver just då. Praktiskt!

Mer havtorn

 Glassen kan också göras genom att vispa upp vaniljvisp och sedan blanda i lite krossade havtorn
Nu har jag gjort en äppel-havtornskaka. Har ersatt mjölken med havtornsjuice och i den här är det havregryn och rågmjöl. Dekorerat med havtorn

tisdag 8 oktober 2013

Lycka!

Lycka är att få lämpliga stickningar. Knit to go är perfekt. Kan inte bli fel! Här är en Graffitisjal på gång, design Jytte Slente

måndag 7 oktober 2013

Enögd pytt

Stickade en pyttipanna när jag bara kunde se med ett öga. Du ser kanske inte alla fel, men "spelar roll"?

onsdag 2 oktober 2013

Havtornspannacotta

Pannacotta 2gelatinblad
                   1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
                   4,5 dl vispgrädde
                    0,5 dl havtornsjuice
                    4 msk mascovadosocker
Blötlägg gelatinet. Klyv o skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde, vaniljstång, socker o juicen. Lös upp geltinbladen i den varma gräddblandningen. Slå upp  i fyra koppar. Ställ i kylen till det stelnat.
Gele: 2 gelatinblad blötläggs i kallt vatten. Koka upp
          0,5 dl vatten
          0,5 dl havtornsjuice
           2 msk mascovadosocker
Smält gelatinbladen i den varma vätskan. Låt kallna till det blit trögflytande. slå gelen över pannacottan. Låt stelna i kylskåp.

Här har jag slagit upp i glas från www.återbrukshyttan.se . Glasen är gjorda av gamla barnmatsburkar!




Äppel- och havtornskaka

Den har varit på äppelkaketävling i Kovlan, men det var bara två tävlingsbidrag så...