Sidor

måndag 30 augusti 2010

Rödbets- och chokladkaka

500g kokta rivna rödbetor
125g smält mörk blockchoklad
3 ägg
4 dl socker
2 dl rapsolja
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver

Rör ihop alla ingredienser och grädda i 175 grader 50-60 min
Sikta florsocker över

Receptet fanns i DN för flera år sedan

4 kommentarer:

  1. MEN, rödbetor har jag då inte provat i bak!
    Det låter spännande, men var är bilden på den?
    Undrar, den måste ha varit sååå god att du inte han ta fram kameran, förrän den var slut?:)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Absolut, men ska göra en ny på torsdag, tror jag
    kram

    SvaraRadera
  3. Har gjort rödbetskakan men jag undrar, ska den göras i långpannan och skäras i rutor eller i rund form?
    Jag gjorde den i rund form men tyckte den blev kompakt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Den blir lite kompakt. Jag har alltid gjort den i rund form. Måste gräddas längre än det står, i min ugn

    SvaraRadera