Sidor

fredag 18 oktober 2013

Godaste havtornskakan

Det här behöver man:
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl havtornsjuice
175-200 grader ugnstemp
Vispa ägg o socker. Rör ner mjöl, o bakpulver. Avsvalnat smält smör och havtorn tillsätts. Grädda c 35 min.
När kakan svalnat dekorerar du med florsocker utblandat med havtornsjuice. Lägg gärna på några bär också.

4 kommentarer:

  1. Det ser verkligen gott ut. Jag som aldrig smakat Havtorn undrar ju hur det smakar, sött, strävt, surt eller vad?

    SvaraRadera
  2. Mmmm, här sitter jag och är fikasugen! :-D

    SvaraRadera
  3. Gott sörrö :-) måste nog göra en jag också. Svårt att beskriva smaken på havtorn. Jag älskar den och andra kan inte med den :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet två som inte gillar; Britt-Inger L W och Monika B

      Radera