Det här behöver man:
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl havtornsjuice
175-200 grader ugnstemp
Vispa ägg o socker. Rör ner mjöl, o bakpulver. Avsvalnat smält smör och havtorn tillsätts. Grädda c 35 min.
När kakan svalnat dekorerar du med florsocker utblandat med havtornsjuice. Lägg gärna på några bär också.
Det ser verkligen gott ut. Jag som aldrig smakat Havtorn undrar ju hur det smakar, sött, strävt, surt eller vad?
SvaraRaderaMmmm, här sitter jag och är fikasugen! :-D
SvaraRaderaGott sörrö :-) måste nog göra en jag också. Svårt att beskriva smaken på havtorn. Jag älskar den och andra kan inte med den :-)
SvaraRaderaJag vet två som inte gillar; Britt-Inger L W och Monika B
Radera