Pannacotta 2gelatinblad
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
4,5 dl vispgrädde
0,5 dl havtornsjuice
4 msk mascovadosocker
Blötlägg gelatinet. Klyv o skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde, vaniljstång, socker o juicen. Lös upp geltinbladen i den varma gräddblandningen. Slå upp i fyra koppar. Ställ i kylen till det stelnat.
Gele: 2 gelatinblad blötläggs i kallt vatten. Koka upp
0,5 dl vatten
0,5 dl havtornsjuice
2 msk mascovadosocker
Smält gelatinbladen i den varma vätskan. Låt kallna till det blit trögflytande. slå gelen över pannacottan. Låt stelna i kylskåp.
Här har jag slagit upp i glas från www.återbrukshyttan.se . Glasen är gjorda av gamla barnmatsburkar!
Ser verkligen smarrigt gott ut.
SvaraRadera