Sidor

söndag 8 maj 2011

Nässlor kan man använda till mycket


Garnet är nässelgarn, som jag köpte av Marie C, som har www.vackragarn.se
Min mor spann också sådant garn tidigare. Jag tror att det ska bli disktrasor.

Nässelsoppa hör våren till och här kommer mitt recept.

Plocka c 1½ liter späda nässlor,Skölj noga.
Lägg ner i c 1 liter kokande vatten, Koka 5 min.
Sila av och spar lite av vattnet.
Fräs lite smör och vetemjöl och späd med kalvbuljong och lite av kokvattnet. Om du vill kan du dessutom skvätta i lite grädde. (Det bör bli c 1½ liter) Koka 10 min.
Häll i nässlorna och jag, som har en stavmixer använder den; men du kan hacka nässlorna innan du häller i också.
Nu ska det koka 5 min.
Servera med ägghalvor
Nu är det vår!!!


4 kommentarer:

  1. Det såg gott ut! Kanske ska ta och prova för nässlor finns det gott om. Kul att det går att göra garn av också.

    SvaraRadera
  2. Tänk att man inte tar till vara på så fina ingredienser som det finns av hur mycket som helst. Jag har alla år tänkt att jag skall koka nässelsoppa, men det blir inte av. Kanske i år....nu har jag ju receptet framför mig:)

    SvaraRadera
  3. Vi brukar ju ha nässelsoppa på vävningen. Men jag brukar inte göra någon själv.

    SvaraRadera
  4. Ja nu är de dags att frossa i naturens läckerheter nässla och kirskål.Har just ätit årets första paj på dessa primörer

    SvaraRadera