Sidor

onsdag 27 mars 2013

Recept på supergod cheese-cake med havtornscurd

Botten:
12 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning:
250g philadelfiaost
2 dl vispgrädde
1 dl mascovadosocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk rivet citronskal
Havtornscurd: säljer jag i 190g burkar
Smöra en form med löstagbar botten. Tryck ut de krossade kexen som rörts ihop med det smälta smöret. Ställ svalt.
Vispa grädde och socker. Vispa i resten av ingredienserna.
Bred ut lite av curden på kexbotten. Bred ut ostblandningen och sist resten av curden.
Ställ i frysen, men glöm inte att ta ut den innan du ska äta så den hinner smälta lagom.
Dekorera med frysta havtorn. Syran hos bären bryter bra måt sötman i det övriga.
Frysta bär säljer jag också.
Garanterat en succé

2 kommentarer:

  1. Nästa gång du gör en sån kaka kommer jag gärna och fikar............fniss,fniss

    SvaraRadera