Sidor

söndag 17 maj 2015

UNICEF-dockor

Om du tycker att det varit ovanligt tyst från mig i år. Läs det här så kanske du förstår. Vi gör UNICEF-dockor och på det sättet räddar vi livet på ett barn. Om du vill haka på du också så hör av dig. Vi kan vara många flera. Vill du " adoptera" en docka så hör av dig då också.
UNICEF är världens mest inflytelserika barnorganisation. Arbetet baserar på FN:konventionen om barns rättigheter, vars viktigaste mål är att garantera varje barn grundrättigheter: hälsa, utbildning, jämlikhet och skydd.
UNICEF-dockan är en mångkulturell trasdocka, som representerar världens barn. Den erbjuds åt allmänheten för adoption. På det här sättet samlar vi in pengar för en globala vaccinationskampanj.
Vaccinationer är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att rädda ett barns liv.
Den minsta möjliga gåvan för en docka är 200kr, vilket räcker till grundvaccinationerna för ett barn.
På detta sätt är dockorna med och räddar världens

Nygårds Anna har fått ta över en gammal mössa från mig och nu blev det en tröja. Dockan görs efter en given mall. Det är sedan ett väldigt bra återbruksprojekt för gamla kläder, garnrester osv.

2 kommentarer:

  1. En bra idé tycker jag, men får inga barn dockorna?

    SvaraRadera
  2. En del dockor adopteras av föräldrar till små barn men dom allra flesta adopteras av vuxna, som ger till present till de som har allt, till offentliga personer, vid speciella tillfällen osv. Om man vill ge till små barn får man skaffa en som inte har lösa delar, eller göra en egen och skicka gåvan... Alla varianter är möjliga

    SvaraRadera