Sidor

fredag 24 september 2010

Lammfärspaj utöver det vanliga

Börja med en vanlig pajdeg. Tryck ut den i en c 24 cm form med löstagbara kanter.
Fyllning:
1 stor lök o 3-4 vitlöksklyftor (skala och hacka) Fräs i olivolja. Ta i grovmalen vitpeppar och c 2 tsk timjan. Tillsätt
c 400 g lammfärs och 4-5 msk tomatpure. Låt det puttra ihop i stekpannan. Salta.
Fördela detta i pajskalet och lägg i
c 150 g kluvna körsbärstomater,
c 300 g broccoli
c 200 g fetaost
Äggstanning:
Vispa 4 ägg med 2 dl gräddfil och 1 1/2 dl mjölk och färsk baslika
Slå äggstanningen över

Grädda i 225 grader c 60 min. Kolla att den har stannat

Njut gärna med ett gott Rioja-vin



1 kommentar:

  1. Vad det låter gott, det måste jag prova, har bara inget lamm hemma.

    SvaraRadera